Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kardala - EGE
Kardala - EGE
Pratik Kardala - EGE Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Hamur için: yarım kg un
1 su bardağı su
tuz
üzeri için: 1 adet kuzu gerdan
3 adet orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet domates
2 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber
2 adet kesmeşeker

Hazırlanışı: Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp, servis tabağı büyüklüğünde açın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hamurları arkalı önlü pişirin. Diğer tarafta gerdanı bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra elinizle dizin. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domates ve salçayı ilave edin. Salçanın kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin. Didilmiş etleri, tuz, karabiber ve kesmeşekeri ekleyip, 1-1 dakika daha kavurun. Harcı hamurların arasına yayın ve üst üste koyun. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı ve hafif tatlı tarifi arayanlar için tadına doyulmayacak bir reçete. Radisson Sas Bosphorus'un genç pastacısı sizler için anlattı...

Kayısıları derin bir tencereye alın. Üzerine su ve çubuk tarçın ekleyip 15 dakika haşlayın.

Hülya Aydın'dan lezzetli, tadına doyamayacağınız bir browni tarifi..

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.

Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri