Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kardala - EGE
Kardala - EGE
Pratik Kardala - EGE Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Hamur için: yarım kg un
1 su bardağı su
tuz
üzeri için: 1 adet kuzu gerdan
3 adet orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet domates
2 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber
2 adet kesmeşeker

Hazırlanışı: Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp, servis tabağı büyüklüğünde açın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hamurları arkalı önlü pişirin. Diğer tarafta gerdanı bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra elinizle dizin. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domates ve salçayı ilave edin. Salçanın kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin. Didilmiş etleri, tuz, karabiber ve kesmeşekeri ekleyip, 1-1 dakika daha kavurun. Harcı hamurların arasına yayın ve üst üste koyun. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Yumurtaları, süt, un ve tuzla iyice çırpın. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.

Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp benmari usulü eritin. Kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri