Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kardala - EGE
Kardala - EGE
Pratik Kardala - EGE Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Hamur için: yarım kg un
1 su bardağı su
tuz
üzeri için: 1 adet kuzu gerdan
3 adet orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet domates
2 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber
2 adet kesmeşeker

Hazırlanışı: Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp, servis tabağı büyüklüğünde açın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hamurları arkalı önlü pişirin. Diğer tarafta gerdanı bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra elinizle dizin. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domates ve salçayı ilave edin. Salçanın kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin. Didilmiş etleri, tuz, karabiber ve kesmeşekeri ekleyip, 1-1 dakika daha kavurun. Harcı hamurların arasına yayın ve üst üste koyun. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci ayıklayıp iyice yıkayın. Pirincin üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suda iye yarım saat bekletin.

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Spagetti tutkunları ekran başına... Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için pratik ve çok lezzetli bir spagetti tarifi verdi.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurtanın sarısı, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip su ilave ederek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri