Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kandilli mantı-EDİRNE
Kandilli mantı-EDİRNE
Pratik Kandilli mantı-EDİRNE Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
100 gram tereyağı
içi için: 50 gram tereyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet küçük boy soğan
1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
1 su bardağı tavuk suyu, tuz
üzeri için: 20 adet tavuk baget
4 su bardağı su
yarım kg soğan, tuz

Hazırlanışı: Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun. İnce kıyılmış soğanı ekleyip, kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika daha kavurun. Tuzunu ayarlayın. Kaynamış tavuk suyunu pirinçli harca ilave edin ve tencerenin ağzını kapatarak, ağır ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra 15 dakika demlenmeye bırakın. Hamur için, bir kasede un, yumurta, su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her hamur parçasını merdane yardımıyla yufka kalınlığında açın. Açtığınız hamurları 10 cm x10 cm kareler olacak şekilde kesin. Kestiğiniz karelerin ortasına pirinçli harçtan koyup, bohça keşlinde kapatın. Tereyağının yarısı ile tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız mantıları tepsiye dizin. Kalan tereyağını eritip, mantıların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzeri için, tavukları tuzlu suda haşlayın. Daha sonra kevgirle suyun içinden çıkarın. Piyazlık doğranmış soğanı tavuk suyunda bir taşım kaynatın. Kızaran mantıların üzerine soğanlı tavuk suyunu gezdirin ve tavuk bagetleri dizin. Tekrar sıcak fırında suyunu çekene kadar tutup, çıkarın. Sıcak servis yapın.


Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç pratik peynirli poğaça tarifini yemekseverlerle paylaştı...

Bezelyeleri bir tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin.

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri