Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı su böreği-İÇ ANADOLU
Kıymalı su böreği-İÇ ANADOLU
Pratik Kıymalı su böreği-İÇ ANADOLU Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 kg un
9 adet yumurta
aldığı kadar su, tuz
içine: 250 gram kıyma
1 adet soğan
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan 25 adet beze koparın. Her bezeyi, oklava ile 50 cm çapında açın. Bir örtünün üzerine serip bekletin. Tüm bezeleri bu şekilde açıp, bekletin. Kıymayı, soğanla birlikte kavurup, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Bu arada büyük ve derin bir tencerede su kaynatıp, yufkaları tek tek suya atarak haşlayın. Kevgire alıp, suyunu süzdürün. Daha sonra yufkalardan birini yağlanmış tepsiye döşeyin. Aralarını yağlayarak 2 yufka daha serin. Üzerine kıymalı malzemeyi yayın. Tekrar üç yufkayı aralarını yağlayarak üzerine serin ve kıymalı malzemeden yayın. Bu işlemi, yufkalar bitene kadar tekrarlayın. Orta ısılı fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin. Fırından alınca 5 dakika bekletip dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sorfa


Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun.

Kremayı küçük bir tencereye alıp bir taşım kaynatın. Üzerine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri