Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı su böreği-İÇ ANADOLU
Kıymalı su böreği-İÇ ANADOLU
Pratik Kıymalı su böreği-İÇ ANADOLU Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 kg un
9 adet yumurta
aldığı kadar su, tuz
içine: 250 gram kıyma
1 adet soğan
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan 25 adet beze koparın. Her bezeyi, oklava ile 50 cm çapında açın. Bir örtünün üzerine serip bekletin. Tüm bezeleri bu şekilde açıp, bekletin. Kıymayı, soğanla birlikte kavurup, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Bu arada büyük ve derin bir tencerede su kaynatıp, yufkaları tek tek suya atarak haşlayın. Kevgire alıp, suyunu süzdürün. Daha sonra yufkalardan birini yağlanmış tepsiye döşeyin. Aralarını yağlayarak 2 yufka daha serin. Üzerine kıymalı malzemeyi yayın. Tekrar üç yufkayı aralarını yağlayarak üzerine serin ve kıymalı malzemeden yayın. Bu işlemi, yufkalar bitene kadar tekrarlayın. Orta ısılı fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin. Fırından alınca 5 dakika bekletip dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sorfa


Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant şeflerinden Alpay Zaman'dan yılbaşı sofraları için muhteşem balık yemeği bir tarifi..

Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp karıştırın.

Bisküvileri bir kaba ufalayın. Jöleyi 2 su bardağı kaynar su ekleyip, çözülünceye kadar karıştırın.

Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri