Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Köremen böreği-EGE
Köremen böreği-EGE
Pratik Köremen böreği-EGE Tarifi

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg köremen
Yarım demet maydanoz
2 yufka
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süzme yoğurt
Susam ve çörekotu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Köremenleri temizleyip bol suyla yıkayın. Maydanozu temizleyip kıyın ve köremene ekleyip harmanlayın. Suyunu iyice süzüp elinizle iri parçalar şeklinde koparın. Süt, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Yufkaların üzerine bu karışımı sürün. Yufkaları bu şekilde yarım saat bekletin. Her bir yufkanın üzerine köremenli harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Çörekotu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet


Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Altınbaşak tuzlu diyet bisküvi yerine istediğiniz bir tuzlu diyet bisküvi kullanabilirsiniz. Ölçü olarak da kendi neskafe fincanınızı kullanabilirsiniz.

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Domates ve salatalıkları soyup küp şeklinde kesin. Taze soğan, maydanoz ve sivribiberi temizleyip kıyın.

Çocukların çok seveceği renkli lokumlar...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri