

Pratik Köremen böreği-EGE Tarifi
Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.
Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg köremen
Yarım demet maydanoz
2 yufka
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süzme yoğurt
Susam ve çörekotu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Köremenleri temizleyip bol suyla yıkayın. Maydanozu temizleyip kıyın ve köremene ekleyip harmanlayın. Suyunu iyice süzüp elinizle iri parçalar şeklinde koparın. Süt, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Yufkaların üzerine bu karışımı sürün. Yufkaları bu şekilde yarım saat bekletin. Her bir yufkanın üzerine köremenli harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Çörekotu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaynak: Lezzet
Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Yumurtaları ve şekeri cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin.
Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın
Susam yağını wok tavasına aldıktan sonra scalopsları ilave edin. Scalopslar sertleşene dek tavada çevirin.
Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç yaza özel bir salata tarifi verdi. Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bu özel tarifi mutlaka deneyin...
Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri