Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanak Sulusu-Van
Ispanak Sulusu-Van
Pratik Ispanak Sulusu-Van Tarifi

Van yöresine ait ıspanak sulusu özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken bir çorba. hem vitaminli hem pratik...

Malzemeler:
500 gram ıspanak
250 gram pirinç
2 adet soğan
75 gram margarin
tuz

Hazırlanışı:
Pirinci ayıklayıp sıcak suda 20 dakika bekletin.
Diğer tarafta soğanı ayıklayıp küb şeklinde doğrayın. Margarin ile pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip tuzla tatlandırın.

Ispanağı ayıklayıp yıkayın. Süzülmeye bırakın. Daha sonra saplarını kesip ayırın. Yapraklarını ufak ufak doğrayın.

Ispanağı salçalı karışıma katıp 10 dakika daha kavurun. 

Pirinci süzüp ıspanaklara katın. 1 lt. sıcak su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.

Kaynak: Mutfak Rehberi 


Van yöresine ait ıspanak sulusu özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken bir çorba. hem vitaminli hem pratik...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri