Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hanibana-MARMARA
Hanibana-MARMARA
Pratik Hanibana-MARMARA Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
1 kg köftelik kıyma
3 soğan, 3 sivribiber
2 domates, 2 havuç, 2 patates
500 gram konserve bezelye
2 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı domates salçası
yarım çay kaşığı yenibahar
tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı: Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Köfte harcını iki eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız bir parça kıymayı 9 parçaya bölün. Her birini parmak kalınlığında ve 20 cm uzunluğunda yuvarlayıp iki ucunu birleştirin. Kalan köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Patates ve havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağdan iki kaşık ayırıp kalanını bir tavada kızdırın. Patates ve havuçları kızartıp kağıt havlu üzerine alın.


Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Keki hazırlamak için margarini eritip ılıtın. Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Makarnayı kaynayan tuzlu suya atın. 10-12 dakika haşlayın. Patlıcanlardan birini alacalı soyun.

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri