Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsili pilav-KARADENİZ
Hamsili pilav-KARADENİZ
Pratik Hamsili pilav-KARADENİZ Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg hamsi (kılçığı ayıklanmış)
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
bir çorba kaşığı dolmalık fıstık
bir buçuk su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı, tuz

Hazırlanışı: Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci tencereye katın ve rengi beyazlaşana kadar soteleyin. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Kuşüzümü, kuru üzüm ve tuz ekledikten sonra, suyunu çekene kadar pişirin. Pilav pişince karabiberi ilave edin. Ayıklanmış hamsiyi yıkayın ve süzgece alın. Diğer yanda 30 cm çapında cam bir kabın içini tereyağı ile yağlayın. Suyu süzülen balığı cam kabın içine yarısı dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Pişen pilavı tepsiye döküp, yayın. Kenardan taşan hamsilerle pilavın üzerini kapatın. En üste artan hamsileri dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.


Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.

Peynir ve tavuğun muhteşem uyumu. Pratik ve lezzetli yemek isteyenler için denenmesi gereken bir alternatif. Artiste Terasse Cafe'nin mutfak şefi Sinan Şallı anlattı..

Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Greyfurt ve portakallar dilimlenip zarları soyulur. Karıştırılıp buzdolabında bekletilir.

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri