Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hüthüt kuşu-Antep
Hüthüt kuşu-Antep
Pratik Hüthüt kuşu-Antep Tarifi

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Malzemeler:

750 gr kemiksiz kuzu eti
450 gr ayva
75 gr teyerağı
10 gr süzme bal
10 gr şeker
50 gr badem
30 gr kuru kayısı
sıvıyağ
tuz
toz karabiber

Hazırlanışı: Etler az sıvıyağ ile çok kısık ateşte suyunu salana kadar pişirilir. Süzme bal bir miktar su ile karıştırılarak ballı su hazırlanır. Ayvalar yıkandıktan sonra iki ucundan sap kısımları temizlenir ve önce ikiye sonra da dörde bölünürek içleri temizlenir. Etler suyunu çekmeye başlayınca kuz ve karabiber konulur. Etler rengini alınca ballı suyu katılır ve üzerlerine toz şeker serpilir. Alt üst edilerek bir miktar daha renkleri kahverengiye dönünce etlerin üzerine alınır. Tavada kalan yağ da etlerin üzerine eklenir ve 5 dakika daha pişirilir. Bademler az sıvıyağda kavrulur, üzerine kayısılar eklenir ve bir taşım kaynadıktan sonra etlerin üzerine eklenir.

Afiyet olsun..


İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın).

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Etten bıktım diyenler ya da vejeteryanlar için değişik bir tarif. Zencefil Restoran'ın sahibi sizler için yaptı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri