Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Höşmerim-MENGEN
Höşmerim-MENGEN
Pratik Höşmerim-MENGEN Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 kutu çiğ krema (200 gramlık)
1 çay bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı mısır unu
300 gram dil peyniri
bir tutam tuz
üzerine: pudraşekeri, bal veya pekmez

Hazırlanışı: Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin. Dil peyniri ve bir tutam tuzu ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın ve ocağın altını kapatın. Hamur haline gelen karışımı bir tavada, omlet yapar gibi arkalı önlü kızartın. Servis tabağına alın ve pudraşekeri, bal veya pekmez ile birlikte servis yapın.

Aşçının notu: Mengen’de bu tatlı sütün çiğe (kaymaklanmış süt) ile hazırlanır. Sütün çiğe yerine geçen çiğ krema ve dil peyniri ile de bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz.


Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.

İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.

Aşçı Fok'un değerli yazarlarından Nurdan Çakır Tezgin'den lezzetli bir kabak tatlısı tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri