Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Höşmerim-MARMARA
Höşmerim-MARMARA
Pratik Höşmerim-MARMARA Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram tuzsuz taze peynir (yağlı) veya lor peyniri
2 yumurta sarısı
1 su bardağı un
15 gram tereyağı
750 gr tozşeker
üzeri için: iri çekilmiş ceviz içi veya hindistancevizi

Hazırlanışı: Peynire yumurta sarılarını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı bir tencereye alıp tereyağını ilave edin. Azar azar un ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Koyu kıvama geldiğinde şekeri ekleyip karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Höşmerimi servis tabağına alın. İri çekilmiş ceviz içi ya da Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.

Not: Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor. Başka bir kapta peynir ya da kaymak eritilip una ilave ediliyor. Karışım sakız kıvamına gelene kadar tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırılıyor. Üzerine pudraşekeri serpiliyor. Balıkesir yöresinde tuzsuz taze peynir, şeker, irmik, margarin ve safrandan yapılıyor.

Kaynak: Lezzet


Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Pasta hamuru için unu derin bir kaba eleyin. Pudraşekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.

Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Oluşan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Arzu ederseniz üzerine kakao serperek servise sunabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri