Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Golai-KARADENİZ
Golai-KARADENİZ
Pratik Golai-KARADENİZ Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 kg karalahana
1 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
150 gram kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı kırık mısır
1 su bardağı sarı fasulye
3 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber, tuz

Hazırlanışı: Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın. Daha sonra suyunu süzün ve bir kenara alın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edin. Karalahana ve tereyağını ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Kırık mısır, sarı fasulye, ince kıyılmış kırmızı biber, karabiber ve tuzu ilave edip, pişirmeye devam edin. Sarı fasulye yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Sarı fasulye, Karadeniz'de yetişen bir fasulye cinsidir. Sarı fasulye yerine barbunya da kullanabilirsiniz.

Kaynak: Sofra Dergisi - Kurtuluş Çehreli'nin tarifi


Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Geniş bir leğene unu boşaltıp yumurtaları içine kırın. Sonra tuzu ekleyip bir bardak su ilave edin.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri