Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gah Yahnisi-Erzincan
Gah Yahnisi-Erzincan
Pratik Gah Yahnisi-Erzincan Tarifi

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Malzemeler: 6 kişilik
1 adet Kuzu kol
1 yemek kaşığı margarin
2 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı elma kurusu

Hazırlanışı: Elma kurusunu geceden 2 su bardağı suyla ıslatın ve ıslatma suyunda haşlayın. İri parçalara böldüğünüz kuzu etini 1 yemek kaşığı margarinle hafifçe pembeleştirin. Diğer tarafta soğanı ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Etlere ekleyin. 2 su bardağı su koyup kısık ateşte 50 dk pişirin. İçine fasulyeyi katıp pişirmeye devam edin. Pişme süresinin 60. dakikasında haşladığınız elma kurularını etlere katın. 15 dk sonra ateşten alıp servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi
 


Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim.

Yemekevi.tv'nin en genç aşçısından çok lezzetli bir tatlı. 16 yaşındaki stajyer aşçı Kadriye Yorulmaz'ın tarifine bayılacaksınız...

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri