Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gah Yahnisi-Erzincan
Gah Yahnisi-Erzincan
Pratik Gah Yahnisi-Erzincan Tarifi

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Malzemeler: 6 kişilik
1 adet Kuzu kol
1 yemek kaşığı margarin
2 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı elma kurusu

Hazırlanışı: Elma kurusunu geceden 2 su bardağı suyla ıslatın ve ıslatma suyunda haşlayın. İri parçalara böldüğünüz kuzu etini 1 yemek kaşığı margarinle hafifçe pembeleştirin. Diğer tarafta soğanı ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Etlere ekleyin. 2 su bardağı su koyup kısık ateşte 50 dk pişirin. İçine fasulyeyi katıp pişirmeye devam edin. Pişme süresinin 60. dakikasında haşladığınız elma kurularını etlere katın. 15 dk sonra ateşten alıp servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi
 


Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı küb şeklinde doğrayın ve 20 gr yağda kavurun. Kavurduğunuz soğanları bezelye ve 1/2 su bardağı su, tuz, karabiber ilave edin.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

İftar ve sahur sofraları için hafif bir yemek tarifi...

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri