Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fıççın-ÇERKEZ
Fıççın-ÇERKEZ
Pratik Fıççın-ÇERKEZ Tarifi

Fıççın veya Fıtçın bir çerkez yemeği.  Fıtçın veya fıccın; etli demek. Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlar.

Malzemeler:
hamuru için: 2 bardak süt
½ bardak tereyağı
½ paket yaşmaya
tuz
aldığı kadar un
harcı için: ½ kg. sotelik
doğranmış kuzu eti
2  kuru soğan
5 sivribiber
3 domates
2 diş sarımsak
1 kaşık biber salçası
Tuz, Pulbiber
üzerine sürmek için:
1 yumurta
 
Hazırlanışı:
Süt, eritilmiş yağ, maya, tuz ve unla orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Diğer tarafta soğanları, biberleri, domateslerive sarımsağı küp küp doğrayın ve çiğ olarak ete ilave edin. Biber salçası, pulbiber ve tuzunu da ekleyip güzelce harmanlayın. Hamurun yarısından biraz fazlasını merdaneyle tepsinin kenarlarından taşıcak büyüklükte açıp tepsiye yerleştirin.  Hazırlanan harcı tepsiye döşeyin. Kalan hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye örtün. Alttaki hamurun taşan kısmını üsteki hamura yapıştırarak iki parmak yardımıyla şekilli olarak birleştirin.  Tam ortasına sadece üste konan yufkaya çay tabağı büyüklüğünde bir delik açın.
Üzerine yumurta sürüp 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Kaynak:lezize.blogspot.com


Fıççın veya Fıtçın bir çerkez yemeği. Fıtçın veya fıccın; etli demek. Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlar.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri