Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fıççın-ÇERKEZ
Fıççın-ÇERKEZ
Pratik Fıççın-ÇERKEZ Tarifi

Fıççın veya Fıtçın bir çerkez yemeği.  Fıtçın veya fıccın; etli demek. Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlar.

Malzemeler:
hamuru için: 2 bardak süt
½ bardak tereyağı
½ paket yaşmaya
tuz
aldığı kadar un
harcı için: ½ kg. sotelik
doğranmış kuzu eti
2  kuru soğan
5 sivribiber
3 domates
2 diş sarımsak
1 kaşık biber salçası
Tuz, Pulbiber
üzerine sürmek için:
1 yumurta
 
Hazırlanışı:
Süt, eritilmiş yağ, maya, tuz ve unla orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Diğer tarafta soğanları, biberleri, domateslerive sarımsağı küp küp doğrayın ve çiğ olarak ete ilave edin. Biber salçası, pulbiber ve tuzunu da ekleyip güzelce harmanlayın. Hamurun yarısından biraz fazlasını merdaneyle tepsinin kenarlarından taşıcak büyüklükte açıp tepsiye yerleştirin.  Hazırlanan harcı tepsiye döşeyin. Kalan hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye örtün. Alttaki hamurun taşan kısmını üsteki hamura yapıştırarak iki parmak yardımıyla şekilli olarak birleştirin.  Tam ortasına sadece üste konan yufkaya çay tabağı büyüklüğünde bir delik açın.
Üzerine yumurta sürüp 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Kaynak:lezize.blogspot.com


Fıççın veya Fıtçın bir çerkez yemeği. Fıtçın veya fıccın; etli demek. Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlar.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

Patatesi haşlayın. Rendenin ince tarafı ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte kuru maya ve kesmeşekeri ilave edip, kabartın.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri