Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fıççın-ÇERKEZ
Fıççın-ÇERKEZ
Pratik Fıççın-ÇERKEZ Tarifi

Fıççın veya Fıtçın bir çerkez yemeği.  Fıtçın veya fıccın; etli demek. Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlar.

Malzemeler:
hamuru için: 2 bardak süt
½ bardak tereyağı
½ paket yaşmaya
tuz
aldığı kadar un
harcı için: ½ kg. sotelik
doğranmış kuzu eti
2  kuru soğan
5 sivribiber
3 domates
2 diş sarımsak
1 kaşık biber salçası
Tuz, Pulbiber
üzerine sürmek için:
1 yumurta
 
Hazırlanışı:
Süt, eritilmiş yağ, maya, tuz ve unla orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Diğer tarafta soğanları, biberleri, domateslerive sarımsağı küp küp doğrayın ve çiğ olarak ete ilave edin. Biber salçası, pulbiber ve tuzunu da ekleyip güzelce harmanlayın. Hamurun yarısından biraz fazlasını merdaneyle tepsinin kenarlarından taşıcak büyüklükte açıp tepsiye yerleştirin.  Hazırlanan harcı tepsiye döşeyin. Kalan hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye örtün. Alttaki hamurun taşan kısmını üsteki hamura yapıştırarak iki parmak yardımıyla şekilli olarak birleştirin.  Tam ortasına sadece üste konan yufkaya çay tabağı büyüklüğünde bir delik açın.
Üzerine yumurta sürüp 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Kaynak:lezize.blogspot.com


Fıççın veya Fıtçın bir çerkez yemeği. Fıtçın veya fıccın; etli demek. Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlar.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları ve şekeri cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın.

Yılbaşı partisi için farklı bir mutfak denemek isteyenler için bir Rus klasiği stroganoff tarifi. Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin anlattı...

Mersin'in vazgeçilmez tatlısı olan cezeryeyi bir de Hülya Hanım'ın tarifiyle deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri