Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ekmek dolması-İZMİR
Ekmek dolması-İZMİR
Pratik Ekmek dolması-İZMİR Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 adet yuvarlak ekmek
500 gram orta yağlı kıyma
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
yeteri kadar tuz

Hazırlanışı: Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın. Kıymayı geniş bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu, karabiber ve tuz ekleyip, karıştırın. Ayrı bir yerde tereyağını etirip, kenara ayırdığınız ufalanmış ekmekleri kavurun. Kıymalı harca ekleyip, karıştırın. Soğuyunca ekmeğin içine doldurun. Kapağını kapatın. Ekmeği geniş ve yayvan bir tencereye oturtun. Et suyu ve suyu ayrı bir yerde kaynatıp, çorba kepçesiyle ekmeğin üzerine azar azar gezdirin. Ekmek suyu çektikçe, kısık ateş üzerinde kaynamaya devam eden et suyundan, kepçeyle üzerine gezdirin. Ekmeğin kabuğu yumuşayınca servis yapın.
Aşçının notu: “Ekmek dolması”, İzmir yöresinin Ramazan yemeklerindendir. Ekmek dolmasını et suyu ve su ile ıslatırken ekmeğin çok yumuşamamasına dikkat edilmelidir.

Kaynak: Sofra Dergisi-Saniye Döldüş'ün tarifi


Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulgur ve suyu tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynadığında ocağın altını kısıp, kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin.

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuruması için düz bir tabağa alın. Üzerine sıvıyağ, galeta unu, karabiber, pulbiber ve toz kızmızıbiber ekleyip harmanlayın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Susam yağını wok tavasına aldıktan sonra scalopsları ilave edin. Scalopslar sertleşene dek tavada çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri