Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Domatesli kebap-MALATYA
Domatesli kebap-MALATYA
Pratik Domatesli kebap-MALATYA Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
Bir buçuk kg yağsız kuzu eti
300 gram tereyağı
yarım kg sivri biber
yarım kg domates
1 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber, pulbiber, kekik

Hazırlanışı: Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve ince kıyılmış domates ile salçayı ilave edin. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik katın. Tüm malzemeyi karıştırın ve bir fırın kabına alın. Suyu ekleyin. Hava almaması için üzerini bir kapak veya alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5 – 2 saat pişirin.


Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Ayşe Tüter'in tarifi

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Sarımsağı soyup dilimleyin. Biberleri, tuz, fesleğen, maydanoz, sarımsak ve cevizle birlikte blenderden geçirerek ezin.

Zeytinyağının içine sarımsak dişlerini atıp, 1-2 saat bekletin. Tulum peynirini bir kaba doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri