Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ciğer sarma-EDİRNE
Ciğer sarma-EDİRNE
Pratik Ciğer sarma-EDİRNE Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 takım kuzu ciğeri (1’er adet karaciğer, ciğer ve yürek)
2 adet kuzu gömleği
yeteri kadar su
200 gram tereyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 demet ince kıyılmış nane
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın. Suyunu süzün ve soğuduktan sonra küçük küpler halinde doğrayıp kenara alın. Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritip, dolmalık fıstığı kavurun. İnce kıyılmış soğanı ilave edip, kavurmaya devam edin, pirinci de ekledikten sonra 2-3 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, ocağın altını kapatın. Ayrı bir tencerede 3 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan suya haşlanmış ciğer, karaciğer, yürek, kuşüzümü ve pirinç karışımını dökün. Tencerenin ağzı kapalı olarak ağır ateşte pişirin ve 20 dakika demlendirin. Naneyi ilave edin ve karıştırın. Kuzu gömleğini sıcak suya batırın ve 5-10 dakika bekletip çıkarın. Düz bir zemine serin ve 10 parçaya bölün. Ciğerli harcı her bir gömlek parçasının içine paylaştırın. Daha sonra dolam şeklinde sarın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine 1 su bardağı su gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.

Meksika mutfağına ait bu yemek tarifi Crowne Plaza Hotel'in Sous Chef'i Mahmut Çalışlar tarafından Şubat ayında sunuldu...

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Hiç balıklı börek denediniz mi? Çırağan Sarayı Sous Chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok özel bir börek tarifi verdi.

Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri