Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Babaganuş-Antep
Babaganuş-Antep
Pratik Babaganuş-Antep Tarifi

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Malzemeler:
250 gr patlıcan
200 gr tahin
100 gr sarımsak
zeytinyağı
limon
tuz

Hazırlanışı: Patlıcanlar isteğe göre ateşte közlenir ya da fırında pişirilir. Eğer fırında pişirilecekse birkaç yerinden çatalla delinir. Piştikten sonra kabukları soyulur ve süzgece alınarak suyunun süzülmesi sağlanır. Daha sonra patlıcanlar bir mikser veya çatal ile püre haline getirilir. İçine tahini, dövülmüş sarımsağı ve tuzu da eklenerek tekrar karıştırılır. En son olarak limon suyu ve zeytinyağı eklenir.

Afiyet olsun.


Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.

14 yaşındaki İrem Ergüleç, arkadaşları için mutfağa girdi. Yaşıtlarına pratik, lezzetli bir makarna tarifi verdi.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Kabartma tozunun üzerine limon suyu dökün.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri