Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Babaganuş-Antep
Babaganuş-Antep
Pratik Babaganuş-Antep Tarifi

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Malzemeler:
250 gr patlıcan
200 gr tahin
100 gr sarımsak
zeytinyağı
limon
tuz

Hazırlanışı: Patlıcanlar isteğe göre ateşte közlenir ya da fırında pişirilir. Eğer fırında pişirilecekse birkaç yerinden çatalla delinir. Piştikten sonra kabukları soyulur ve süzgece alınarak suyunun süzülmesi sağlanır. Daha sonra patlıcanlar bir mikser veya çatal ile püre haline getirilir. İçine tahini, dövülmüş sarımsağı ve tuzu da eklenerek tekrar karıştırılır. En son olarak limon suyu ve zeytinyağı eklenir.

Afiyet olsun.


Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Derya Aydından çok pratik, lezzetli bir pirinç çorbası. Mutlaka deneyin...

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın.

Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri