Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bıt bıt çorbası-ESKİŞEHİR
Bıt bıt çorbası-ESKİŞEHİR
Pratik Bıt bıt çorbası-ESKİŞEHİR Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
200 gram kıyma
1 adet iri boy soğan
3 su bardağı su
2 tatlı kaşığı silme un
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
tuz, karabiber
kızartmak için: sıvıyağ
üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça, nane

Hazırlanışı: Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan küçük yuvarlar köfteler hazırlayın. Köfteleri kızgın sıvıyağda kızartın. Diğer tarafta suyu bir tencereye alın. Unu ilave edip, karıştırarak erimesini sağlayın ve kaynamaya bırakın. Kızarmış köfteleri ilave edin ve 10 dakika ağır ateşte kaynatın. 1 su bardağı yoğurdu yumurta ile çırpın ve çorbanın kesilmemesi için 1 kepçe kaynayan sudan yoğurdun içine katıp, ılıştırın. Daha sonra yoğurtlu karışımı yavaşça çorbaya ilave edip, karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp çorbayı ocaktan alın. Üzeri için tereyağında salçayı çevirip, nane serpin. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Arzu ederseniz çorbaya dövülmüş sarımsak da katabilirsiniz. Çiğ köftelik bulguru market ya da aktarlarda bulabilirsiniz. Çiğ köftelik bulgurla yemek yaparken yıkamadan kullanmak gerekir.


Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan küçük yuvarlar köfteler hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri