Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayva boranası-NİĞDE
Ayva boranası-NİĞDE
Pratik Ayva boranası-NİĞDE Tarifi

Malzemeler:
5-6 parça koyun ya da kuzu incik eti
3-4 iri ayva
1 su bardağı haşlanmış nohut
30 gr tereyağı
1 kahve fincanı pekmez
1 kahve fincanı su
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin. Ayvaları yıkayıp dilimleyin. Et suyunu çekince haşlanmış nohut, ayva, pekmez, tuz ve karabiberi ilave edin. Çok az su ekleyip kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir çörek...

Wow Hotels Convention Center'ın usta aşçısı Mehmet Yalçınkaya'nın aşk temalı mönüsünden hafif bir başlangıç yemeği.

Yumurtaları, süt, un ve tuzla iyice çırpın. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.

Mantarları temizleyip, yıkayarak ince ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın.

Kabakların sadece iki ucunu kesip, üzerini bıçakla kazıyın, yıkayıp süzdürün. Bu arada geniş bir tencerede suyu kaynatıp, tuz atın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri