Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Arabaşı - ESKİŞEHİR
Arabaşı - ESKİŞEHİR
Pratik Arabaşı - ESKİŞEHİR Tarifi

Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...

Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
6 kişilik

Malzemeler :
6 su bardağı tavuk suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Hamur malzemesi:
4 su bardağı un
3.5 su bardağı su
Tuz

Hazırlanışı : Hamur için; unu bir tencereye alın. Tuz serpip harmanlayın. 3.5 bardak soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırın. Karışımı fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.  Yarım bardak tavuk suyuna kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın. Kalan tavuk suyunu kaynatın. Biberli su, 1 limonun suyu ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.

İki yemek kaşığı yağı eritip içerisine un ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurun.

Kurabiye hamuruna şekil verip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri