Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Analı kızlı-MALATYA
Analı kızlı-MALATYA
Pratik Analı kızlı-MALATYA Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
Misket köfte için:
500 gram gendime
200 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
yarım su bardağı su, tuz
içli köftenin içi için: 250 gram orta yağlı köftelik kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
tuz, karabiber
içli köftenin dışı için: 250 gram yağsız dana kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
yarım çay bardağı irmik
yeteri kadar su, tuz
sos için: 2 çorba kaşığı salça
yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane, tuz
3-4 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı: Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun. Misket büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın. İçli köftenin iç harcı için yapışmaz yüzeyli bir tavada kıymayı kavurun. İnce kıyılmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatın. Ceviz, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın. Dışı için kıymayı bir tepsiye alın. Bulgur, irmik ve tuzu kadın. Üzerine ılık su serpin ve yoğurun. Devamlı su serpmek suretiyle, bulgur ve irmik iyice yumuşayana kadar yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İşaret parmağınızla içini oyup, avuç içinizde dışını incelterek şekil verin. İç malzemeden doldurup, köfteyi kapatın. Malzeme bitene kadar işleme devam edin. Sos için salça ve zeytinyağını bir tavaya alın. Salçayı hafif çevirin. Nane, tuz ve kaynamış suyu ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra misket ve içli köfteleri ekleyin. Kısık ateşte tavanın ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hazır pasta kekinin bir parçasını ılık şekerli su ile ıslatın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine margarini ekleyin ve karıştırın.

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri