Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Analı kızlı-GÜNEYDOĞU ANADOLU
Analı kızlı-GÜNEYDOĞU ANADOLU
Pratik Analı kızlı-GÜNEYDOĞU ANADOLU Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
200 gram köftelik ince bulgur
100 gram çiğ köftelik yağsız kıyma
250 gram kuzu kuşbası
100 gram haşlanmış nohut
yarım limonun suyu
1 soğan, 1 yumurta
1 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber, pulbiber
iç malzeme: 100 gram kıyma
üzeri için: 20 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı: Bulguru geniş bir tepsiye alın. 1 bardak sıcak suyla ıslatıp bekletin. Soğanı soyup kıyın. 100 gram kıymayı tavada kavurun. Soğan, yumurta, karabiber ve tuzu bulgura ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurun yarısından ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp içli köfte şeklinde oyun. İçlerine kavrulmuş kıymadan ekleyip top şeklinde kapatın. Hamurun kalan yarısından ise nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak minik top köfteler yapın. Bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Kaynar suya 1 kaşık kadar tuz ekleyip hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Kevgirle çıkarıp bir tava alın.  Kuşbaşı eti ve nohudu bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirin. Salça, pulbiber, karabiber, tuz ve limon suyunu ekleyin. Haşlanmış köfteleri tencereye ekleyip bir taşım pişirin. Tereyağında kavrulmuş naneli sosu üzerine gezdirip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Bulguru geniş bir tepsiye alın. 1 bardak sıcak suyla ıslatıp bekletin. Soğanı soyup kıyın. 100 gram kıymayı tavada kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 su bardağı krema ve unu derin bir kasede yoğurun.

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant şeflerinden Alpay Zaman'dan yılbaşı sofraları için muhteşem balık yemeği bir tarifi..

Nişasta, tozşeker ve çekirdekleri çıkartılmış vişneleri tencerede karıştırın. Bir-iki taşım kaynatıp soğumaya bırakın.

Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri