Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Analı kızlı-ADANA USULÜ
Analı kızlı-ADANA USULÜ
Pratik Analı kızlı-ADANA USULÜ Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
dışı için:
1 bardak kahverengi ince bulgur
yarım bardak un
iki kez çekilmiş 200 gram kıyma
yarım su bardağı irmik (akşamdan bir bardak sıcak suyla ıslatılmış)
içi için: 4 adet ince kıyılmış soğan
250 gram kıyma
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
1 yemek kaşığı tereyağı (dilerseniz margarin kullanabilirsiniz. Asla sıvıyağ kullanmayın.)
1 tatlı kaşığı biber salçası
karabiber, tuz
çorbası için: 1 adet ince kıyılmış soğan
domates ve biber salçası
1 kase haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet limonun suyu
kuru nane

Hazırlanışı: Önce analı kızlının suyunu hazırlayın. Tereyağını tencereye alın. Soğanı ilave edip hafifçe kavurun. Bir miktar domates ve biber salçası ilave edip çevirin. Suyunu ve nohudunu katıp kaynamaya bırakın. İçi için, kıymayı bir tavaya alın ve topak topak olmaması için iyice dağıtarak kavurun. Biraz tuz, karabiber, çok az salça ve tereyağını ilave edin. Kıyma bir miktar suyunu saldıktan sonra soğanı ilave edin. Eğer soğan çok suluysa suyunu sıkın. Kıymaya 1 tatlı kaşığı şeker de katarsanız daha güzel bir lezzet elde edersiniz. Kıymayı çok iyi kavurun. Eğer kıyma suyunu çekmezse köfteciklerde açılmalar meydana gelir. En son iri kıyılmış cevizleri ilave edin. Kıymayı soğumaya bırakın. Sıcak kıyma köftenin açılmasına sebep olabilir. Dış hamuru için, kıyma, irmik, biber salçası, kimyon, tuz mutfak robotuna alıp karıştırın. Bulguru ilave edip yoğurmaya devam edin. Bir iki kaşık un ilave edip yoğurma işlemini tamamlayın. Hazırladığınız hamurun yarısından cevizden küçük toplar hazırlayın. Tek parmağınızla açıp içine kıyma koyup kapatın. Diğer yarısından nohut büyüklüğünde minik toplar hazırlayın. Hazırladığınız analı kızlı köfteleri kaynayan suya bıkan. Çok dikkatli karıştırırsanız açılmazlar. Bir limonun suyunu ve naneyi ilave edin. 10-15 dakika kaynatın. Yemeği servis tabağına alıp servis yapın.
 


Meşhur analı kızlı yemeğinin nasıl yapıldığını merak edenler bilgisayar başına. Bulgur yemekleri konusunda uzman Nursen Doğan sizler için bu özel tarifi paylaştı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları iyice çırpın. Üzerine kepekli unu ekleyip, tekrar çırpın.

Yerelmasını temizleyip küçük yumruları olduğu gibi bırakın, büyüklerini küçüklerle aynı boyuna kesin. Yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri