Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Akçaabat köfte-KARADENİZ
Akçaabat köfte-KARADENİZ
Pratik Akçaabat köfte-KARADENİZ Tarifi

Malzemeler: 20-25 adet
1 kg dana kıyma (döş kısmından)
100 gram gömlek yağı
100 gram galeta unu
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun. Harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle köfte şekli verin. Hazırladığınız köfteleri yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın ve ızgarada pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi - Kurtuluş Çehreli'nin tarifi


Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Kâğıt helvaları kat kat ayırın. Çilekli pudingi 3 bardak sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. Hafif ılınmaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri