Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ağzı açık
Ağzı açık
Pratik Ağzı açık Tarifi

Malzemeler: 8 adet
3 su bardağı un
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
aralarına sürmek için: bir buçuk su bardağı sıvıyağ
içi için: 1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet iri boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. İçi için, 1 su bardağı mercimeği yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. İnce kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Haşlanmış yeşil mercimeği katın ve karıştırın. Ocağın altını kapatıp, ılınması için bir kenara alın. Dinlenmiş hamuru önce 2 eşit parçaya ayırın. Daha sonra her birini 10 eşit parçaya ayırın. Toplam 20 parça elde edin. Her bir parçayı nescafe tabağı büyüklüğünde açın. Önce 10 adet hamuru aralarına 1’er çorba kaşığı sıvıyağ sürerek üst üste koyun ve tek bir hamur olacak şekilde açın. Diğer 10 adet hamura da aynı işlemi yapın. Elde ettiğiniz 2 adet yufkayı 4 eşit parçaya bölüp, toplam 8 parça elde edin. Hamurları elinizle düzeltip kare şekli verin. Ortalarına mercimekli iç harcı pay edin. Mektup zarfı kapatır gibi ortasını hafif açık kalacak şekilde kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Dilerseniz mercimekli iç harcın içine kavrulmuş kıyma da katabilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Kuru patlıcanları ve biberleri sıcak suda bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzün.

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Saadet Kaleli'den makarna severler için lezzetli bir salata tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri