Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İç baklalı bulgur pilavı-İÇ ANADOLU
İç baklalı bulgur pilavı-İÇ ANADOLU
Pratik İç baklalı bulgur pilavı-İÇ ANADOLU Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 soğan
2 çorba kaşığı (40 gram) margarin
yarım kg taze iç bakla
1 çorba kaşığı biber salçası
5.5 su bardağı su
tuz

Hazırlanışı: Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın. 4 bardak su ve baklayı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye bulguru ilave edip üzerine 1.5 bardak su ekleyin. Kayağı kapalı olarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'ın zeytinyağlı ıspanak tarifi ile formunuzu koruyun...

Dondurma, vanilya ve sütü shaker’a alın. İyice çalkalayıp servis bardağına aktarın.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri