Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İç baklalı bulgur pilavı-İÇ ANADOLU
İç baklalı bulgur pilavı-İÇ ANADOLU
Pratik İç baklalı bulgur pilavı-İÇ ANADOLU Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 soğan
2 çorba kaşığı (40 gram) margarin
yarım kg taze iç bakla
1 çorba kaşığı biber salçası
5.5 su bardağı su
tuz

Hazırlanışı: Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın. 4 bardak su ve baklayı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye bulguru ilave edip üzerine 1.5 bardak su ekleyin. Kayağı kapalı olarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

İftar ve sahur sofraları için hafif bir yemek tarifi...

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Balkabağı dilimleri ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip, ezin.

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri