Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İç baklalı bulgur pilavı-İÇ ANADOLU
İç baklalı bulgur pilavı-İÇ ANADOLU
Pratik İç baklalı bulgur pilavı-İÇ ANADOLU Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 soğan
2 çorba kaşığı (40 gram) margarin
yarım kg taze iç bakla
1 çorba kaşığı biber salçası
5.5 su bardağı su
tuz

Hazırlanışı: Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın. 4 bardak su ve baklayı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye bulguru ilave edip üzerine 1.5 bardak su ekleyin. Kayağı kapalı olarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Balıkları soğuk suda iyice yıkayın.

Büyük boy 500 gram mantarı, tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Saplarını çıkarın.

Tozşeker ve yumurtayı çırpın. Ardından sütü ekleyin. 2 su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilya ile ekleyin.

Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri