Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çayeli usulü kuru fasulye-KARADENİZ
Çayeli usulü kuru fasulye-KARADENİZ
Pratik Çayeli usulü kuru fasulye-KARADENİZ Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı mısır yağı
1 soğan
16 parça kuzu pirzola
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın. Soğanı soyup kıyın. Mısır yağının yarısını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Pirzolaları ekleyip kavurmaya devam edin. Domates salçası, tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave edip et ve fasulyeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeler kırık buzla blender’da karıştırılır. Kokteyl bardağına konularak pipet eşliğinde servis edilir.

Dana jambonun her iki tarafını, tavada, hafifçe kızarana kadar pişirin. Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde kızartın.

Bütün malzemeler shaker’da soğutulur. Grenodine’li şeker gerdanı ile kokteyl bardağının kenarları süslenerek servis edilir.

Aşçı Fok'un değerli yazarlarından Nurdan Çakır Tezgin'den lezzetli bir kabak tatlısı tarifi.

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri