Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çökertme salatası-EGE
Çökertme salatası-EGE
Pratik Çökertme salatası-EGE Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
yarım kg taze börülce
1 adet büyük boy domates
1 adet soğan
2’şer adet havuç ve patates
2 adet büyük boy pancar
sosu için: 4 diş dövülmüş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı mayonez
yarım çay bardağı sirke
yarım çay bardağı limon suyu
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu, tuz
süslemek için: 3-4 adet kiraz domates
4 adet nane yaprağı

Hazırlanışı: Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Ardından soğanı tencereden alın. Domatesin kabuğunu soyun. Havuç ve patatesi bir tencerede, pancarı da başka bir tencerede haşlayın. Soğuyan havuç, patates ve pancarı rendeleyin. Sos için ayrı bir kabın içinde dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, mayonez, sirke, limon suyu ve tuzu karıştırın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu da ilave ederek karıştırın. Servis tabağına börülceleri ve rendelenmiş sebzeleri alın. Üzerine sosu gezdirip, kiraz domates ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şurup için, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün.

Tombul sandviç ekmeğini enlemesine ortadan ikiye kesin. Ekmeklerin iç yüzüne beyaz peynir sürün.

Bir gece önceden, derince bir kaba tüm sos malzemesini koyup karıştırın. Etleri hazırladığınız dolapta bir gece bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri