Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı nohutlu pırasa
Zeytinyağlı nohutlu pırasa
Pratik Zeytinyağlı nohutlu pırasa Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg pırasa
2 adet ince ve uzun havuç
2 çorba kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tozşeker
yarım limonun suyu
1 su bardağı et suyu

Hazırlanışı: Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın. Düdüklü tencereye, doğranmış pırasaları, üzerine doğranmış havuçları, pirinç, haşlanmış nohut, zeytinyağı, tuz, şeker, limon suyu ve et suyunu koyup 15 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alın.

Aşçının notu: Yemeği servis tabağına kaşıkla koymak yerine, tencereyi hafif silkeleyerek dökerseniz, pırasaların şekli de bozulmamış olur.


Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, su, zeytinyağı, tereyağı, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Doktor Gülseren Ünsün'ün şeker hastaları için yemek tarifi

Frambuazları çözülmesi için bekletin. Çözülen frambuazları bir kapta portakal suyu veya portakal likörü ile ezerek karıştırın ve püre haline getirin.

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri