Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı Bezelye
Zeytinyağlı Bezelye
Pratik Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Malzemeler:
1 kg kabuklu bezelyenin içi
2 küçük boy havuç (tavla zarı doğranmış)
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı doğranmış mantar
1 baş soğan
2 kesme şeker
tuz
dereotu

Hazırlanışı: Soğanlar çok fazla kavrulmadan zeytinyağında sotelenir. Tavla zarı doğranmış havuçlar konularak bir miktarda birlikte sotelenir. Bezelyeler ilave edilir. Bezelyeyi çok fazla sotelemeye gerek yok, hemen bir su bardağı sıcak su, tuz ve şeker ilave edilir. Fazla karıştırılmadan, kısık ateşte, bezelyeler hafif yumuşayana kadar pişirilir. Yemeğin pişmesine yakın mantarı ilave edilir. 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir.

Aşçının notu: Zeytinyağlı yemeklerde zeytinyağı çok fazla kızdırılmadan, yanmadan soğanlar sotelenir. Çünkü zeytinyağı yandığı zaman bütün özelliklerini kaybediyor. Normal bir sıvıyağ oluyor.

Soğanlar iri ay şeklinde kesiliyor. Bıçak ne kadar az soğana değerse vitamin kaybı olmaz.

Doku itibariyle fazla su bulunduran sebzeleri zeytinyağlı pişirirken su konulmuyor, domates konulduğu için domatesin suyuyla pişiriliyor. Bezelye çok fazla su ihtiva etmediği için bir bardak sıcak su konulur. Bütün zeytinyağlılarda olduğu gibi kısık ateşte pişirilir.

Afiyet olsun..


Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Parçalara ayrılmış eti bir fırın kabına alın. Üzerine kuyruk yağını ince şekilde serin. Tuz serpin ve su ekleyin.

Fulden Ekinci'den çok hafif bir tatlı tarifi. Tam da yaza özel bir tarif... mutlaka deneyin..

Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin.

Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin. Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri