Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı Bezelye
Zeytinyağlı Bezelye
Pratik Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Malzemeler:
1 kg kabuklu bezelyenin içi
2 küçük boy havuç (tavla zarı doğranmış)
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı doğranmış mantar
1 baş soğan
2 kesme şeker
tuz
dereotu

Hazırlanışı: Soğanlar çok fazla kavrulmadan zeytinyağında sotelenir. Tavla zarı doğranmış havuçlar konularak bir miktarda birlikte sotelenir. Bezelyeler ilave edilir. Bezelyeyi çok fazla sotelemeye gerek yok, hemen bir su bardağı sıcak su, tuz ve şeker ilave edilir. Fazla karıştırılmadan, kısık ateşte, bezelyeler hafif yumuşayana kadar pişirilir. Yemeğin pişmesine yakın mantarı ilave edilir. 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir.

Aşçının notu: Zeytinyağlı yemeklerde zeytinyağı çok fazla kızdırılmadan, yanmadan soğanlar sotelenir. Çünkü zeytinyağı yandığı zaman bütün özelliklerini kaybediyor. Normal bir sıvıyağ oluyor.

Soğanlar iri ay şeklinde kesiliyor. Bıçak ne kadar az soğana değerse vitamin kaybı olmaz.

Doku itibariyle fazla su bulunduran sebzeleri zeytinyağlı pişirirken su konulmuyor, domates konulduğu için domatesin suyuyla pişiriliyor. Bezelye çok fazla su ihtiva etmediği için bir bardak sıcak su konulur. Bütün zeytinyağlılarda olduğu gibi kısık ateşte pişirilir.

Afiyet olsun..


Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muzlu pudingi sütle karıştırarak pişirin. Arasıra karıştırarak soğumaya bırakın.

Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın. İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.

Etsiz çiğköftenin lezzet sırrı bu tarifte. Nursen Doğan'ın mutfak robotuyla hazırladığı bu tarifi oldukça pratik.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri