Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tulum peynirli kızarmış domatesler
Tulum peynirli kızarmış domatesler
Pratik Tulum peynirli kızarmış domatesler Tarifi

Malzemeler: (6 kişilik)

1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
135 ml. zeytinyağı
2 diş taze sarmısak
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet küçük soğan
1 demet fesleğen
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
2 adet etli büyük domates
200 gram tulum peyniri
karabiber
tuz

Hazırlanışı:

Haşhaş tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sarmısağı soyun, ezin ve galeta unu ile karıştırın.
Soğanı soyun, ince ince kıyın. Fesleğen yapraklarını saplarından koparın. Birkaç yaprağı süslemek için ayırdıktan sonra diplerini kıyın.
Soğan, kıyılmış fesleğen, limon kabuğu ve 3 yemek kaşığı suyu mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. 3 yemek kaşığı zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiber katın.
Domatesleri 1 cm kalınlığında dilimleyip toplam 8 dilim elde edin.
Tuzladıktan sonra karabiberleyin ve galeta ununa bulayın.
Kalan yağ ile harlı ateşte domateslerin her iki tarafını kızartın. Bir spatula yardımı ile tavadan çıkartıp yan yana servis tabağına dizin.
Tulum peynirini 8 eşit parçaya ayırıp domateslerin üzerine koyun.
İlk önce haşhaş tohumunu sonra tuzu ve fesleğen püresini peynirlerin üzerine dağıtın.
Kızarmış domatesleri alan fesleğen yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Haşhaş tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sarmısağı soyun, ezin ve galeta unu ile karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığındaki yumurta ve margarini birlikte çırpın. Üzerine 1 su bardağı kek ununu ekleyin. Ardından rendelenmiş hindistancevizini ilave edin.

Sevgilisine özel bir salata hazırlamak isteyenler için çok pratik bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in aşçılarından Murat Demir sizler için anlattı.

Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Pandispanyaları neskafeli suyla ıslatın. Tencereye 2 çorba kaşığı un, tozşeker, 1 çay kaşığı vanilya, yumurta sarısı, süt ve margarini koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri