Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pazı sarması
Pazı sarması
Pratik Pazı sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
600 gram haşlanmış pazı yaprağı
1 su bardağı pirinç
4 soğan
1 su bardağı mısır yağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
yarım demet nane, dereotu, maydanoz
sıcak su
tuz, tarçın, yenibahar

Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun. Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstıkları ilave edin. Yeterli miktarda tuz, tarçın, yenibahar ve kuşüzümü ekleyin. Harcın üzerine çok az su ekleyip kısık ateşte pirinçler hafif yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılıtın. Nane, dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Pirinçli harca ekleyip harmanlayın. Pazı yapraklarının içine pirinçli harcı paylaştırıp sarın. Sarmaları tencereye dizin üzerine çok az yağ ve sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Ilık servis yapın.


Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Alacalı soyulmuş patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda yarım saat bekletin.

Şerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Bir demek tereyi yıkayıp iyice kurulayın. 6 adet patatesi haşlayıp halka kesin. 6 adet milföy hamurunu yan yana dizin.

Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Spagetti tutkunları ekran başına... Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için pratik ve çok lezzetli bir spagetti tarifi verdi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri