Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patates çanağında barbunya
Patates çanağında barbunya
Pratik Patates çanağında barbunya Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım su bardağı barbunya
8 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
5-6 dal taze soğan
7 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
5-6 dal maydanoz
yeteri kadar sıcak su
2-3 dal maydanoz, tuz

Hazırlanışı: Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin. Düz durabilmesi için alt kısmını da biraz kesin. Kabak oyacağı ile içlerini temizleyin. Kararmaması için suda bekletin. Havuçları ve taze soğanı ince kıyın. 5 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp havuçları sote edin. Üzerine taze soğanı ve salçayı ekleyin. 1-2 dakika çevirip barbunyayı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip, 10 dakika birlikte pişirin. Hazırladığınız iç harcı patateslerin içine doldurup düz bir tencereye yerleştirin. Patateslerin yarısına kadar sıcak su ekleyin. Kalan sıvıyağı ve yeterli miktardaki tuzu suya ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak patatesler yumuşayana kadar pişirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.


Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yoğurt, kaymaklı dondurma ve kremayı blenderde birkaç dakika karıştırıp bardaklara koyun. Bekletmeden servis yapın.

Eresin Crown Hotel'in mutfak şefi Şerafettin Karadeniz'den çok özel bir tarif... Sunumu da bir o kadar iştah açıcı...

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun.

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri