Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mercimekli taze fasulye
Mercimekli taze fasulye
Pratik Mercimekli taze fasulye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı yarı yarıya haşlanmış yeşil mercimek
2 adet soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet havuç
2 diş sarımsak
3 adet domates
1 kg taze fasulye
1 çorba kaşığı pirinç
2 kesme şeker
tuz, maydanoz

Hazırlanışı: Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın. Kavurup, havuç ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. 1-2 kez çevirip, ayıklanıp ince şerit biçiminde doğranmış taze fasulyeyi ekleyin. Ardından yarı yarıya haşlanmış mercimeği, tuz, şeker ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. 5 dakika sonra küp doğranmış domatesleri ekleyin. Ardından pirinci ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.


Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yerelmasını temizleyip küçük yumruları olduğu gibi bırakın, büyüklerini küçüklerle aynı boyuna kesin. Yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri