Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mısırlı pancar sarması
Mısırlı pancar sarması
Pratik Mısırlı pancar sarması Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
3 bağ pancar
500 gram çekinti mısır
2 soğan
30 gram tereyağı
1 kahve fincanı sıvıyağ
yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı biber salçası
1 kase sarımsaklı yoğurt
tuz, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı: Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğanları koyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eritip soğanı kavurun. Kırmızıbiber ve tuz ilave edip karıştırın. Sosu ve kıyılmış maydanozu mısıra ekleyip karıştırın. Pancarların sap kısımlarını kesip haşlayın ve süzün. Damarlı kısımlarından ikiye kesin. Her bir parçasına birer kaşık iç malzeme ekleyip üçgen şeklinde sarın ve tencereye yerleştirin. Salçayı suyla ezin. Sıvıyağ ekleyip karıştırın ve sosu yemeğin üzerine gezdirerek dökün. Biraz su ekleyip kapağı kapalı şekilde pişirin. Sarımsaklı yoğurtla birlikte sıcak olarak Servis yapın.
Aşçının notu: Çekinti mısır, değirmende az dövülmüş kırık mısıra verilen ad. Arzuya göre yemeğe et suyu ilave edebilirsiniz.


Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Minik pizzalar için evde pizzanıza koyabileceğiniz ne varsa karıştırıyorsunuz; dilimlenmiş zeytin, doğranmış domates, sivri biber, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.

Kebap yapmak artık çok kolay. Özellikle piknik günlerinizde mangalın tadını çıkarmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Biz denedik ve bu lezzeti unutamadık!

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri