Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kereviz dolması
Kereviz dolması
Pratik Kereviz dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 kereviz
3 havuç
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
4 patates
3 soğan
3 sarımsak
yarım demet dereotu
yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
yarım limonun suyu
1 su bardağı sıcak su
tuz

hazırlanışı: Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin. Havuçları temizleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup kibrit çöpü şeklinde kesin. Patates ve havuçları limonlu suya ilave edin. Soğanları soyup doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Bezelyeleri 5 dakika haşlayıp süzün. Tavada 3 kaşık yağı ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Havuç, patates ve bezelyeleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Kerevizleri süzüp tencereye yerleştirin. Havuçlu karışımı içlerine paylaştırın. Kalan yağı üzerlerine gezdirip, tuz, şeker ve 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerine dereotu serpiştirin ve soğuyunca servis yapın.


Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Çırağan Sarayı mutfağının usta aşçısı Hüseyin Ulaş sizler için İran usulü kebap tarifi verdi. Tadı ve sunumuyla göz kamaştıran bu lezzeti mutlaka deneyin...

Çocukların severek yiyeceği bir tatlı tarifi..

Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 0.750 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın.

Kars mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Kars ketesini siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri