Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Keçi peynirli kızarmış domates
Keçi peynirli kızarmış domates
Pratik Keçi peynirli kızarmış domates Tarifi

Malzemeler: (6-8 kişilik)

1 demet maydanoz
90 ml. zeytinyağı
90 ml. sebze suyu
15 ml. limon suyu
4 adet büyük domates
3 adet yumurta
20 gram krema
120 gram galeta unu
135 ml. sıvı yağ
40 gram tereyağı
250 gram taze keçi peyniri
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

Maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

Zeytinyağı, sebze suyu, limon suyu, tuz ve karabiberle mikserde püre haline getirin.

Domatesleri yatay olarak 3’er dilime kesin.

Her iki tarafına tuz ve karabiber ekin.

Yumurtaları çırpın.

Domates dilimlerini ilk önce yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayın.

Tavada zeytinyağını kızdırın.

Domates dilimlerinin her bir tarafını 2-3 dakika kızartın. Kağıt havluya alın.

Keçi peynirinden 12 adet, aşağı yukarı domates dilimleri büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.

Servis tabağına domatesleri yerleştirin.

Üzerlerine peynir dilimlerini koyun, yanında sosla servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Zeytinyağı, sebze suyu, limon suyu, tuz ve karabiberle mikserde püre haline getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra 2 taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Kıymayı un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.

Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Margarini eritip soğutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri