Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Keçi peynirli kızarmış domates
Keçi peynirli kızarmış domates
Pratik Keçi peynirli kızarmış domates Tarifi

Malzemeler: (6-8 kişilik)

1 demet maydanoz
90 ml. zeytinyağı
90 ml. sebze suyu
15 ml. limon suyu
4 adet büyük domates
3 adet yumurta
20 gram krema
120 gram galeta unu
135 ml. sıvı yağ
40 gram tereyağı
250 gram taze keçi peyniri
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

Maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

Zeytinyağı, sebze suyu, limon suyu, tuz ve karabiberle mikserde püre haline getirin.

Domatesleri yatay olarak 3’er dilime kesin.

Her iki tarafına tuz ve karabiber ekin.

Yumurtaları çırpın.

Domates dilimlerini ilk önce yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayın.

Tavada zeytinyağını kızdırın.

Domates dilimlerinin her bir tarafını 2-3 dakika kızartın. Kağıt havluya alın.

Keçi peynirinden 12 adet, aşağı yukarı domates dilimleri büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.

Servis tabağına domatesleri yerleştirin.

Üzerlerine peynir dilimlerini koyun, yanında sosla servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Zeytinyağı, sebze suyu, limon suyu, tuz ve karabiberle mikserde püre haline getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'dan sunumu ve lezzetiyle muhteşem bir yemek. Mutlaka deneyin...

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Adnan Gençzeybek'in ister meze ister hafif yemek olarak sunabileceğiniz pratik bir tarifi...

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri