Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak çiçekli kuskus
Kabak çiçekli kuskus
Pratik Kabak çiçekli kuskus Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
12 adet kabak çiçeği
250 gram kuskus
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
3 adet domates
tuz, karabiber, kimyon
3 dal kıyılmış taze nane
2 dal kıyılmış taze dereotu
1 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı: Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon, nane ve dereotunu ilave edin. Su ve kuskusu ekleyip 15 dakika pişirin. Kabak çiçeklerinin tozunu almak için ılık suya batırıp çıkarın. İçlerine 1 çorba kaşığı kuskus doldurun. Kalan kuskusu servis tabağına alın. Üzerine içleri kuskus doldurulmuş kabak çiçeklerini yerleştirip servis yapın.


Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için, tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın.

Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içlerini oyun. Soğanları soyup kıyın.

Filetosu çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayın. Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri