Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak çiçekli kuskus
Kabak çiçekli kuskus
Pratik Kabak çiçekli kuskus Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
12 adet kabak çiçeği
250 gram kuskus
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
3 adet domates
tuz, karabiber, kimyon
3 dal kıyılmış taze nane
2 dal kıyılmış taze dereotu
1 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı: Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon, nane ve dereotunu ilave edin. Su ve kuskusu ekleyip 15 dakika pişirin. Kabak çiçeklerinin tozunu almak için ılık suya batırıp çıkarın. İçlerine 1 çorba kaşığı kuskus doldurun. Kalan kuskusu servis tabağına alın. Üzerine içleri kuskus doldurulmuş kabak çiçeklerini yerleştirip servis yapın.


Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor.

Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün.

Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri