Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kırmızı mercimekli yaprak sarma
Kırmızı mercimekli yaprak sarma
Pratik Kırmızı mercimekli yaprak sarma Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
500 gram salamura veya taze asma yaprağı
500 gram kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pirinç
6 soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
2 tatlı kaşığı karabiber
3-4 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı tozşeker
üzerine: 1 su bardağı zeytinyağı
1 limon, 3 su bardağı su

Hazırlanışı: Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün. Mercimek ve pirinci ayıplayıp yıkayın. Ilık suda yarım saat bekletip süzün. Soğanları ince ince doğrayıp bir tencereye alın. İki tatlı kaşığı tuzla hafif ateşte karıştırarak pişirin. Bir su bardağı zeytinyağı, 1 limonun suyu, karabiber, nane, mercimek ve şekeri ekleyip karıştırın. Birkaç asma yaprağını bir tencerenin dibine serin. Asma yapraklarını tek tek avucunuza yerleştirip ortasına bir çorba kaşığı dolusu dolma içi koyun ve yaprağın iki üst kısmını harcın üzerine kapatın. Her iki yanını bohça gibi çevirin. Yaprağın sivri alt kısmını üste çevirerek beşgen minik bir bohça yapın. Bu işlemi iç malzemesi bitene kadar hazırlayıp, dolmaları tencereye aralıksız olarak yan yana yerleştirin. Üzeri için, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 limonun suyu ve 3 su bardağı suyu karıştırıp dolmaların üzerine dökün. Düz bir porselen tabakla dolmaların üzerini kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. İyice soğuduktan sonra büyük bir tabağa alıp ince limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.


Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.

Osman Salkım'ın tarifi

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri