Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Közlenmiş Patlıcan Salatası
Közlenmiş Patlıcan Salatası
Pratik Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Malzemeler: 1 bağ roka
300 gr semizotu
100 gr közlenmiş biber
3 adet közlenmiş patlıcan
50 gr kırmızı lahana turşusu
sarımsak
tuz
karabiber
zeytinyağı
balsamik sosu

Hazırlanışı: Tavaya biraz tereyağı koyulur. Közlenmiş biberler sote yapılır. Sonra patlıcanlar ilave edilir, ve sotelenir. Temizlenmiş roka ile semizotu elle küçük parçalara ayrılır ve iyice karıştırılır. Daha önceden hazırlanan keçipeyniri fritözde kızartılır. Tabağın altına sotelenen patlıcan konulur. Üzerine roka ve semizotu yaprakları konulur. Kenarlarına peynirler dizilir. Közlenmiş biber ince ince kesilip salatanın üstüne yerleştirilir. En üste de kırmızı lahana konulur. Zeytinyağı ve balsamik sosu gezdirilerek servis edilir

Keçi peynirinin yapılışı: Beyaz peynir, tulum peynir 1 yumurta sarısı güzelce mikserde çırpılır. Yuvarlak köfte panel şeklinde panelenir.


Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Ramada Plaza İstanbul Executive Chef'i Mehmet Uzunöz'den Saray mutfağına ait bir tarif. Sultanlara, krallara, padişahlara sunulan bu yemeği siz de deneyin...

Milföy hamurlarını unlu zemine koyup 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tartölet kalıplarının içini zeytinyağı ile yağlayın.

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri