

Pratik Fındıklı lahana sarması Tarifi
Malzemeler: 8 kişilik
2 demet haşlanmış karalahana
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
3 soğan
1 çay bardağı mısır yağı
1 çay bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
2-3 arnavutbiberi
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su
tuz
Hazırlanışı: Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın. Fındığın bir avuç kadarını ayırıp kalanını bıçakla irice kıyın. Yarım çay bardağı mısır yağını tencerede ısıtıp soğan ve fındığı kavurun. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Bir çay bardağı su ve pirinci ekleyip tekrar karıştırın. Karalahana yapraklarının içine pirinçli harcı paylaştırıp muska şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine arnavutbiberleri, kalan mısır yağı ve 2 su bardağı kaynar suyu ekleyin. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.
Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.
Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.
Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...
Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri