Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bulgurlu biber dolması
Bulgurlu biber dolması
Pratik Bulgurlu biber dolması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 çay bardağı zeytinyağı
6 iri çarliston biber
6 salçalık kırmızı biber
1 su bardağı bulgur
2 domates
2 soğan
2 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı tozşeker
1’er tatlı kaşığı kuşüzümü ve dolmalık fıstık
2 çay bardağı sıcak su
tuz, karabiber, nane, yenibahar

Hazırlanışı: Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Kuru ve taze soğanları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve taze soğanları soteleyin. Bulguru yıkayıp süzün ve kavrulmakta olan soğanlara ekleyin. Domates, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edin. Tuz, karabiber ve tozşeker, nane ve yenibaharı serpip birkaç dakika daha kavurun. Hazırladığınız bulgurlu içle biberleri doldurup kestiğiniz kapaklarla kapatın. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine sıcak su gezdirip orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Soğuk veya ılık servis yapın.


Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Mehmet Taşdoğan'dan ilginç ve lezzetli bir tarif...

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri