Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Börülceli makarna
Börülceli makarna
Pratik Börülceli makarna Tarifi

Malzemeler: 3 kişilik
1 su bardağı börülce
15 adet Brüksel lahanası
2 adet kesmeşeker
yarım paket makarna
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
15 adet kiraz domates
tuz, pulbiber

Hazırlanışı: Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp soğuk suya atın. 1-2 dakika bekletip çıkarın (bu şekilde renkleri yeşil kalır). Geniş bir tencerede su kaynatıp üzerine tuz ekleyin. Makarnayı haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Börülceleri ikiye böldüğünüz Brüksel lahanalarını ve kiraz domatesleri, pulbiber ve tuz ekleyip birlikte sote edin. Hazırladığınız harcı makarna ile karıştırarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yufkaları tezgaha yayıyoruz. Diğer tarafta parçalayıcının içine beyaz peynir, ıspanak yaprağı, çiçek yağı, su, tuz ve pulbiber koyup karıştırıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri