Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şıh el Mıhşe
Şıh el Mıhşe
Pratik Şıh el Mıhşe Tarifi

Malzemeler:
• 90 gr. yeşil mercimek
• 6 adet patlıcan
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 4 diş sarımsak
• 2 adet domates
• 4 adet sivribiber
• 1 adet kırmızıbiber
• 30 gr. domates salçası
• 65 gr. zeytinyağı

Hazırlanışı: Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür. İçine küp doğranmış kuru soğan, sarımsak, domates, biber eklenir. Biraz karıştırılır. Salça, kimyon, fesleğen, zeytinyağı, tuz ve bir kase suyun homojen karışımı karıştırılıp eklenir. Daha sonra tuzlu suda bekletilen patlıcanlar yıkanır, genişçe bir tencereye dizilip yarılan yerleri harç ile doldurulur. Kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirilip, yoğurtla servis yapılır.

Kaynak: Gastronomi
Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...

Tozşeker ve yumurtayı çırpın. Ardından sütü ekleyin. 2 su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilya ile ekleyin.

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri