Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şıh el Mıhşe
Şıh el Mıhşe
Pratik Şıh el Mıhşe Tarifi

Malzemeler:
• 90 gr. yeşil mercimek
• 6 adet patlıcan
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 4 diş sarımsak
• 2 adet domates
• 4 adet sivribiber
• 1 adet kırmızıbiber
• 30 gr. domates salçası
• 65 gr. zeytinyağı

Hazırlanışı: Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür. İçine küp doğranmış kuru soğan, sarımsak, domates, biber eklenir. Biraz karıştırılır. Salça, kimyon, fesleğen, zeytinyağı, tuz ve bir kase suyun homojen karışımı karıştırılıp eklenir. Daha sonra tuzlu suda bekletilen patlıcanlar yıkanır, genişçe bir tencereye dizilip yarılan yerleri harç ile doldurulur. Kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirilip, yoğurtla servis yapılır.

Kaynak: Gastronomi
Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri