Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şıh el Mıhşe
Şıh el Mıhşe
Pratik Şıh el Mıhşe Tarifi

Malzemeler:
• 90 gr. yeşil mercimek
• 6 adet patlıcan
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 4 diş sarımsak
• 2 adet domates
• 4 adet sivribiber
• 1 adet kırmızıbiber
• 30 gr. domates salçası
• 65 gr. zeytinyağı

Hazırlanışı: Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür. İçine küp doğranmış kuru soğan, sarımsak, domates, biber eklenir. Biraz karıştırılır. Salça, kimyon, fesleğen, zeytinyağı, tuz ve bir kase suyun homojen karışımı karıştırılıp eklenir. Daha sonra tuzlu suda bekletilen patlıcanlar yıkanır, genişçe bir tencereye dizilip yarılan yerleri harç ile doldurulur. Kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirilip, yoğurtla servis yapılır.

Kaynak: Gastronomi
Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.

Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.

Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Lahanaların uç kısımlarını kesip kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri