Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
iç pilavlı piliç dolması
iç pilavlı piliç dolması
Pratik iç pilavlı piliç dolması Tarifi

Malzemeler:
1 adet fırında kızarmış bütün tavuk
500 gr iyi kalite pirinç
125 gr tereyağı veya margarin
4 veya 5 bardak et suyu veya normal kaynamış su
80 gr dolma fıstığı
80 gr kuş üzümü
200 gr incef küp şeklinde doğranmış kuzu ciğeri
yarım bağ ince kıyılmış dereotu
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
yeteri kadar yenibahar
2 adet ince, küp şeklinde doğranmış kuru soğan

Hazırlanışı: Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin. Tencereyi ocağın üzerine koyun. İçine yağı koyun ve altını yakın. 80 gr dolma fıstığını ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun ve ciğeri ilave edin. Ciğer kavrulduktan sonra pirinci yıkayıp süzdürün. Aynı tencereye koyup 5 dakika kavurun. Daha sonra tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave ederek bir dakika kavurun ve suyun tamamını, kuş üzümü ilave ederek bir sefer kaynattıktan sonra ateşi ağır hale getirin.
Piştikten sonra dereotunu ilave ederek karıştırın. Tavuğu fırında kızartıp içini pilavla doldurun. Tekrar fırına koyarak 180 derecede 5 dakika pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz.


Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Oktay Usta'dan ay çöreği tarifi

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş, safranlı bir Zerde tarifi verdi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri