Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zahter baharatlı piliç göğsü
Zahter baharatlı piliç göğsü
Pratik Zahter baharatlı piliç göğsü Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
1 adet piliç göğsü (180-200 gram)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
garnitür için: 1 adet haşlanmış patates
safran tozu, zeytinyağı
tuz, taze kişniş otu
sosu için: bir yemek kaşığı tereyağı
1 adet küp doğranmış domates
krema, tuz
zahter baharatı için: 1’er çay kaşığı kavrulmuş susam, deniz tuzu, kuru kekik, sumak
dekor için: taze kekik

Hazırlanışı: Önce tavaya zeytinyağı alıp pilici ön pişirmeden geçirin. Arkalı önlü pişirin. Pilici fırın tepsisine alın. Zahter baharatı için, kavrulmuş susam, deniz tuzu, sumak ve kuru kekiği karıştırın. Hazırlamış olduğunuz baharatı fırın tepsisindeki tavuğun üzerine serpiştirin. Tavuğu 180-200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Piliç pişerken haşlanmış patatesi soyun, küçük parçalara ayırın. Tavaya bir miktar zeytinyağı dökün. Patatesleri bir miktar soteleyip çok az miktarda tuz, safran tozu, bir miktar krema ilave edip soteleyin. Taze kişniş otlarını ilave edin. 1 tatlı kaşığı tereyağı katıp 1-2 dakika pişirin. Sos için, başka bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı ve küp domatesleri alıp pişirin. Dilerseniz bir miktar taze kekik ve 2 çorba kaşığı et suyu ilave edebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz patatesli garnitürü tabağın ortasına yerleştirin. Üzerine fırınlanmış pilici koyun. Üzerine sosu gezdirin. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın.


Zahter baharatı ile lezzetlendirilmiş bir tavuk yemeği tarifi. Mehmet Soykan'ın tarifini evde kolayca yapabilir, farklı lezzetler yaratabilirsiniz...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

14 yaşındaki İrem Ergüleç, arkadaşları için mutfağa girdi. Yaşıtlarına pratik, lezzetli bir makarna tarifi verdi.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri