Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Velute soslu kemikli tavuk göğsü
Velute soslu kemikli tavuk göğsü
Pratik Velute soslu kemikli tavuk göğsü Tarifi

Uzakdoğu soslarıyla lezzetlendirilmiş yemeklerden hoşlananlar için farklı bir tavuk yemeği tarifi. Zor gibi görünebilir ama tadına doyamayacaksınız...

Malzemeler: 1 kişilik
1 adet kemikli tavuk göğsü
içi için: bir adet konserve közlenmiş kırmızı biber
1 adet kurutulmuş domates
bir miktar çekilmiş kaşar
1-2 diş sarımsak
bir-iki dal taze kekik
tuz, yenibahar, karabiber
dışı için: bir miktar bal
dışını kaplayacak kadar file fındık içi
garnitürü için: Yeteri miktarda jülyen doğranmış kabak, havuç, dolmalık sarı-kırmızı biber, patlıcan ve ıspanak
1 adet mantar ve kiraz domates
tereyağı, tuz, karabiber
sosu için: üç yemek kaşığı mantar
bir miktar çiğ krema
yarım soğan,
bir çay bardağı beyaz şarap,
bir tatlı kaşığı tereyağı
tuz, değirmen karabibiber
biraz voychester sos
dekor için: kurutulmuş elma dilimi, kızarmış spaghetti

Hazırlanışı: Bütün tavuktan göğüs, kanat kemiği kalacak şekilde çıkartılır. Çıkarılan göğüs fileto bıçağı yardımıyla açılır. Tavuğun içi için, rendelenmiş kaşar, küp şeklinde doğranmış kurutulmuş domates ve kırmızı konserve biber, ince doğranmış sarımsak, taze kekik, tuz ve baharatlar iyice harmanlanır. Karışım, göğsün içine konulur ve tavuk sarılır, açılmaması için kürdanla tutturulur. 175 derece fırında 10 dakika pişirilir. Garnitür için; bir tavaya bir miktar tereyağı konulur. Jüljen doğranmış sebzeler sotelenir. Aynı şekilde bir adet mantar ve kiraz domates de sotelenir. Sos için, tavaya bir miktar tereyağı ilave edilir. İnce doğranmış yarım soğan tavaya alınıp sotelenir. Beyaz şarap ilave edilip iyice çektirilir. Çiğ krema konularak koyu bir kıvam elde edilene kadar kaynatılır. Ayrı bir kapta küp şeklinde doğranmış mantarlar sotelenir. Sotelenen mantarlar soğanlı kremalı karışıma ilave edilir. Sosa son olarak voychester sos ilave edilerek lezzet ve renk katılır.  Tavuk fırından alınır. Bir fırça yardımıyla her yerine bal sürülür. File fındık içi ile tavuk iyice kaplanır. Tekrar aynı ısıda 5 dakika daha pişirilir. Sotelenen sebzeler, en alta ıspanak gelecek şekilde bir kalıp yardımıyla tabağa yerleştirilir. Sotelenen bir adet bütün mantarın ortasına çeri domates konulur. Tavuk, slace biçimde 3-4 parçaya kesilir. Ve sebzenin yanına paralel olarak yerleştirilir. Tavuğun üzerine sos gezdirilir. İsteğe bağlı olarak dekor malzemeleriyle süslenir.
 


Uzakdoğu soslarıyla lezzetlendirilmiş yemeklerden hoşlananlar için farklı bir tavuk yemeği tarifi. Zor gibi görünebilir ama tadına doyamayacaksınız...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri