Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuk terin
Tavuk terin
Pratik Tavuk terin Tarifi

Malzemeler: 6- 8 kişilik
2 adet tavuk göğsü
5 su bardağı su
4 adet orta boy havuç
3 adet kabak
500 gram bezelye
2 adet tavuk bulyon
1 su bardağı üzüm sirkesi
6 adet yaprak jelatin
8-10 adet pazı yaprağı

Hazırlanışı: Suyu bir tencereye alıp, içine dörde böldüğünüz havuç ve kabağı ekleyin. Üzerine bezelye, tavuk bulyon ve üzüm sirkesini katın. Sebzeler yumuşayana kadar haşlayıp sudan çıkarın. Havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Tavuk göğsünü de ayrı bir kapta 10-15 dakika haşlayıp, süzdükten sonra elinizle didikleyin. Sebzeleri kaynattığınız sudan 3 su bardağı suyu derin bir kaseye alın. Jelatinleri yumuşaması için önce buzlu suda 5-10 dakika bekletin. Daha sonra sebzeleri haşladığınız suyun içine atıp, erimesi için karıştırın. Jelatinli suyu iyice soğuyana kadar bekletin. Kaynar suya batırıp çıkardığınız pazı yapraklarını orta boy büyüklükte dikdörtgen bir kek kalıbına, kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Kabın dibine jelatinli sudan 1 kepçe dökün. Sırasıyla bezelye, didiklenmiş tavuk göğsü, havuç ve kabak olacak şekilde malzemeleri dizin. Aynı işlemi tekrar uygulayın. Kalan jelatinli suyu sebzelerin üzerine gezdirin. Kabın dışından taşan pazı yapraklarını üzerine kapatın ve donması için buzdolabında 1 gece bekletin. Terinin kalıptan kolay çıkması için sıcak suyun içinde 1-2 dakika bekletin ve servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.

Aşçının notu: Jelatini aktarlarda ve pastanelerde bulabilirsiniz.


Suyu bir tencereye alıp, içine dörde böldüğünüz havuç ve kabağı ekleyin. Üzerine bezelye, tavuk bulyon ve üzüm sirkesini katın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız ve iri kıydığınız ıspanağı ilave edip kavurun.

Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun.

Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. İçine kuru maya, ılık süt, tozşeker, tuz ve yumurtayı koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

İlk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri