Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pollo Al Jerez
Pollo Al Jerez
Pratik Pollo Al Jerez Tarifi

Malzemeler:

45 gram blok tereyeğı
20 gram un
2 gram sarımsak püresi
50 mililitre beyaz şarap
165 gram piliç gögüs eti
60 gram dilimlenmiş yeşil zeytin
5 gram taze kekik
3 gram toz kara biber
5 gram tuz
½ adet tavuk bulyon
45 gram taze brokoli
65 gram mısır cipsi
30 gram dilimlenmiş jalepano biberi
20 gram kiraz domates
5 gram taze rozmary

Hazırlanışı:
Büyük ve derin bir tavada, tereyağını orta ateşte kızdırınız. Piliç göğsünü
koyup, ara sıra maşayla çevirerek 4-5 dakika, iki yanı iyice kahverengileşene kadar pişirin.
Daha sonra  maşayla bir kaba çıkarıp kenara bırakın.
Soğan, sarımsak ve jalepano biberi tavaya koyup, ara sıra
karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz ve içerisine unu ekleyip kavurun
Tavuk bulyon,tuz, karabiber, kekik,dilimlenmiş yeşil zeytin,1 bardak su ve beyaz şarap  ekleyin.
Sosun içerisine piliç göğsünü yerleştirip kapağını kapatıp kaynatın.
Piliç göğsü yumuşayana kadar pişirin. Kaşık yardımı ile servis tabağına  önce sosunu ve sosun üzerine Piliç göğsünü yerleştirin yanına  tuzlu suda 4-5 dakika haşlanmış brokoli parçalarını , sıvı yağda kızartılmış kiraz domatesi ve mısır cipsini koyarak resimdeki gibi servis yapabilirsiniz   


 


İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük muffin kalıplarını yağlı kağıt ile kaplayın. Çikolatayı iri parçalara bölün.

Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri yüksek devirli mikserle 5 dakika çırpın.

Hindistan cevizi kreması ve kakulenin lezzetlendirdiği muhteşem bir tatlı. Eresin Crown Hotel Pasta Şefi Tayfun Acar sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri