Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patatesli Hindi Şiş
Patatesli Hindi Şiş
Pratik Patatesli Hindi Şiş Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
10 -12 adet küçük boy patates
2 adet hindi göğsü
1 adet kuru soğan
Kızartmak için: Sıvı yağ

Sosu için:
200 gr yoğurt (1 su bardağından biraz fazla)
2 çorba kaşığı krem peynir
2 tatlı kaşığı köri
1 kutu şeftali kompostosu
1 demet taze soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
 
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor. Buna göre, 1 adet soğanı dörde bölüp katlarından ayırın. Hindi göğsünü de şişe geçirilecek büyüklükte kesin. Patates, soğan ve hindiyi sırasıyla şişlere aldığı kadar dizin. Hazırladığınız şişleri fritözde kızartın.

Sosu için: 2 tatlı kaşığı köriyi, 1 su bardağından biraz fazla yoğurdu ve 2 çorba kaşığı krem peyniri ateşte karıştırın. Şeftali kompostosunun içindeki 1 şeftalinin yarısını püre haline getirin, diğer yarısını da küp şeklinde kesin, 1 demet taze soğanı da doğrayıp koyun. Tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyin. Bunlar ateşte bir taşım pissin. Sonra sosu servis tabağına alın.
Sosun üstüne şişleri koyup, servis yapın.


Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Derya Aydın'dan lezzetli bir kabak salatası tarifi

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Yıkanmış mercimekler ve iri doğranmış soğanlar yumuşayana kadar kaynatılır, ardından blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri